Beste opplevelser i Buenos Aires

Argentina står på listen til mange. Hva er de beste opplevelsene i landets hovedstad? Her får du noen tips til Buenos Aires. Argentinas hovedstad er et yndet reisemål for mange. Her får du utsøkt arkitektur, vakre grøntområder og herlige matopplevelser. Buenos Aires bør virkelig oppleves!

Palacio Barolo

Palacio Barolo er en av de vakreste bygningene du finner i byen. Den ble bygget i 1923, og var da den høyeste skyskraperen i Sør-Amerika. Bygget er inspirert av Dantes Guddommelige komedie. Den er derfor delt inn i tre deler: helvete, skjærsild og himmel.

Det er 22 etasjer, og du får en spektakulær utsikt over byen fra toppen. Bildet over viser utsikten du kan nyte herfra. Her ser du ned på Plaza de Congreso og det like vakre kongressbygget. Det finnes flere guidede turer med ulik tematikk i Palacio Barolo.

Casa Rosada og Plaza de Mayo

Enda en vakker bygning! Casa Rosada er et gammel presidentpalass med en særegen rosafarge. Det finnes guidede turer her, og bak selve bygningen er det et museum.

Plazo de Mayo er viktig for argentinsk politisk historie. Navnet kommer av revolusjonen i mai 1810, som var starten på uavhengighetskampen mot Spania. Plassen er fortsatt et sted mange bruker til å demonstrere.

Argentinsk biff på parilla

Argentina er kjent for storfe, og det sies at det er her du får den beste biffen i verden. Da må man selvsagt prøve den lokale spesialiteten. Besøk en “parilla”, et klassisk argentinsk spisested. Det finnes flere herlige parillaer over hele Buenos Aires.

Mange anbefaler Hierro Parilla i San Telmo-området. Her kan du spise både til lunsj og middag, prisene er greie og argentinske spesialiteter står på menyen. Se samtidig San Telmo, “gamlebyen”, med alt den har å by på. Her finner du gamle bygninger, antikviteter og markeder.

Palermo

Dette området inneholder flere av Buenos Aires´ beste opplevelser. Her finner du fantastiske Parque 3 de Febrero (populært kalt Bosques de Palermo), Jardin Japonés og Rosedal. Dette er en stor park med lunder, innsjøer og hager. Et grønn oase i den store byen.

Du kan leie sykkel og se parken fra sykkelsetet, eller bare finne et egnet sted for en piknik i sola eller skyggen. Rosedal ligger inne i parken, og er som navnet tilsier dedikert til roser. Her er det faktisk hele 18 000 roser!

Ellers finner du en utsøkt japansk hage her. Alle som har vært i Japan vet at det gir en helt egen ro å gå i en slik. Det er også meningen. Hagekunsten i Japan har tradisjonelt vært knyttet til zen og meditasjon.

Er det dyrt å reise til Buenos Aires?

Flybilletter kan bli ganske dyrt, men selve landet er ikke det dyreste. Hvis du vurderer lån, bør du bruke en finansagent. Disse sammenligner ulike banker for at du skal få best tilbud.

Bruk våre sider for å finne fly og hotell. Du skriver bare inn dato, så får du se passende flygninger og hotell. Det trenger ikke å være dyrt å fly til andre siden av kloden, så følg med på gode tilbud. God tur!