De morsomste tingene du kan gjøre i Buenos Aires – Sommeren 2020

Enten du er fotballfan, eller du foretrekker å danse på gatene, vil du finne noe fantastisk å gjøre i den blomstrende argentinske hovedstaden. I Buenos Aires finnes det noe for alle. Det er ikke uten grunn at Buenos Aires tiltrekker seg mange turister fra hele verden, og du vil snart se hvorfor.

Opplev den lokale historien

En av mine personlige favoritter når det kommer til historie er «El Ateneo Grand Splendid». Denne butikken var opprinnelig et storslagent teater, så en storslagen kino, og er nå en storslagen bokhandel. Faktisk er den over 100 år gamle Grand Splendid en av de flotteste butikkene i verden.

Denne butikken inviterer deg inn i sin egen historie, det freske taket, forseggjorte teaterbokser og til og med de dristige røde gardinene er intakte, og kaster et iøynefallende overdådig bakteppe for bøkene. Ta deg tid til å nippe til en kaffe og høre på piano på den opprinnelige scenen, med fantastisk utsikt over Grand Splendid i all sin prakt. Dette er et av stededene i Buenos Aires som du ikke kan gå glipp av, men det finnes også mange andre historiske steder som er verdt et besøk!

Spis på en parrilla

En parilla er et klassisk argentinsk spisestedet og kan være alt fra en fin restaurant til en gateside-leverandør med en provisorisk grill. På de fleste parillaene i Buenos Aires vil du finne velsmakende kjøttretter av høy kvalitet. Det betyr ikke bare den klassiske grillbiffen og ribbeina, men også den parrillada blandede grillen fylt med innmat, omgjort til kulinariske underverker som chorizo, morcilla (svart pudding) og chitlins (tynntarmer). Deilig, men ganske ofte grusomt å se på, stol på smaksløkene dine over øynene dine, og du vil ikke angre. Det finnes mange gode parillaer i Buenos Aires, men hvis du vil få anbefalt en spesifikk parilla vil jeg anbefale La Cabrera.

Besøk argentinske markeder

Buenos Aires er kjent for sine mange markeder. På markeder i hovedstaden finner man tango, riding, fantastisk mat og mye mer. Det er utrolig mange fantastiske markeder, men hvis jeg bare skulle anbefalt et måtte det ha blitt Feria de Mataderos.

Feria de Mataderos er et autentisk argentinsk gauchemarked komplett med ridekonkurranser og folkedans. Det er åpent alle søndager fra mars til desember, og alle lørdager fra januar til mars. Du finner det bare 45-minutter med buss fra sentrum, og du vil ikke finne noe annet som er helt det samme som Mataderos. Du kan prlve noen av de beste empanadas og locro (kjøttstuing) i hele Argentina, lene deg tilbake og beundre de fantastiske hesteferdighetene og lekene, Argentinas nasjonale idrett. Og hvis ånden til gauchoen vasker over deg, plukk opp en poncho mens du er der.

Du finner mye morsomt i Argentinas hovedstad, og tingene på denne listen er bare noen få av dem. Bruk tiden godt og få med deg så mye som mulig mens du er der. Buenos Aires har utrolig mye å by på.