Buenos Aires på topp 10 liste over «Bitcoin Hotspots»

Investopedia har laget en oversikt over de byene i verden som har adoptert Bitcoin best. Selv om Bitcoin er ganske populært i Norge skal vi tro den norske nettsiden kryptovaluta.info så er de ikke på denne listen. Derimot så er vår favorittby Buenos Aires på denne listen.

Dette kommer ikke som noe sjokk på veldig mange ettersom de har slitt med høy inflasjon og ikke minst et ønske om å frigjøre seg fra dollaren. Derfor har veldig mange omfavnet Bitcoin og kryptovalutaer generelt.

For å komme på denne listen så må man oppfylle en del krav og ses i sammenheng med antall innbyggere:

  • Antall minbanker som tilbyr Bitcoin
  • Antall steder man kan betale med Bitcoin

Grunnen til at Buenos Aires scorer så høyt på denne listen er at befolkningen, bedrifter og myndigheter har tatt i bruk Bitcoin. Selv om markedet for Bitcoin har vært igjennom det som kalles for en «krypto vinter» så har de tatt i bruk Bitcoin. Du kan blant annet betale buss-transport og Taxi med krypto.

De siste årene så har man i tillegg sett en stadig større økning av kompetanse og satsning mot krypto blant befolkningen i Buenos Aires. Faktisk så har byen omtrent blitt en slags kryptohub hvor mange kryptovalutaer har sitt hovedkontor og mange gode konferanser.

Dette er en utvikling som ser ut til å fortsette og et godt eksempel på dette kan vi lese på Bitcoin.com. Der fortelles en historie om en ung man som har satt opp kurs for lokale bedrifter i Buenos Aires som ønsker å lære mer om Bitcoin. Det er ikke en unik situasjon og det er en av mange kryptovaluta-evangelister i denne byen.

Kan jeg ta med Bitcoin å bruke som turist i Buenos Aires?

Ja, selvfølgelig men vi anbefaler at du har penger i tillegg. Det er gjerne litt «hippe» og moderne plasser som aksepterer Bitcoin. Selv om byen scorer veldig høyt på adopsjonen av Bitcoin så tar flertallet av butikker og spisesteder fortsatt ikke betalt i Bitcoin.