Gode tips når du skal leie bil i Buenos Aires

Intet er så nyttig som en leiebil hvis man skal bli kjent med et nytt landområde. Og la meg si det sånn: Buenos Aires er en helt fantastisk by. Den har utrolig mye å by på. Men det er først når du kommer deg litt ut av bykjernen at du forstår hva «vakker natur» virkelig betyr. Du trenger bare å sjekke ut Iguazufallene på Google/Wikipedia for å forstå at det å ta en dagstur ut av storbyen kan være en god idè.

Derfor har jeg satt sammen denne guiden som skal hjelpe deg med å finne leiebil i Argentinas hovedstad.

Bør man leie bil på nettet før ankomst?

Ja, det bør man. Det å fly ned til Ministro Pistarini internasjonale flyplass og håpe på å få en leiebil i en eller annen skranke….vel, det er en ganske dårlig idè.

Selv vil jeg varmt anbefale å leie bil gjennom Finn.no. De har en oversikt over de ulike lokale leiebilfirmaene rundt omkring i verden. Og såvidt jeg vet, så klarer de også fint å luke ut de som har et litt frynsete rykte.

Det du sitter igjen med er en liste over firmaer som både er seriøse, men som også opererer med lokale priser (ps! det er billig…!).

Hva skal man betale?

På generelt grunnlag kan jeg si at det bør koste mellom 30 og 50 amerikanske dollar per dag for en vanlig familiebil med fem seter.

Du kan finne tilbud som både ligger litt lavere og langt høyere, men det anbefales å holde seg til mellom 30 og 50 USD. Da vet man at man får en god og solid bil.

Det er vanlig praksis at leiebilen leveres med full tank. Slik gjør man det i nær sagt alle land i hele verden.

Ut over det er det egentlig ikke så mye å si. Det å bestille en leiebil på nett er egentlig veldig enkelt – og helt trygt. Men det som ikke er helt trygt er å sette seg inn i en leiebil i Argentina og tro at man skal kjøre som man gjør her hjemme i Norge.

Derfor har jeg satt opp en liste over ting du må være obs på når du kjører bil i Sør-Amerika.

Generelle råd om bilkjøring i Argentina (og ellers i Sør-Amerika)

Hvert land har sine særegne regler som man skal være obs på. Her er det du må passe på når du skal kjøre i Buenos Aires og andre argentiske byer:

1. Man kjører på høyre side av veien, akkurat som i Norge.

2. Man MÅ ha på setebelte. Det gjelder også små barn.

3. Barn under 10 år bes om å sitte bak i bilen – selv om forsetet står tomt.

4. Ikke alle Argentinske biler har frontlyktene automatisk påsatt, men det er viktig at disse står på når man kjører. Hele døgnet. Akkurat som i Norge.

5. Mange argentinere ønsker å gjøre opp seg i mellom når de kræsjer. Dette skal du ikke bli med på. Vent på politiet hvis det har skjedd en ulykke.

6. Aldri snakk i mobiltelefon når du kjører. Dette er strengt forbudt (argentinsk politi er enda strengere enn her hjemme!).

7. Hvis du skal stå parkert langs veien, så er det en regel at bilen SKAL stå i kjøreretning. Du skal altså ha fronten av bilen pekende i kjøreretningen. Så dette kan være en utmerket anledning til å begynne å øve seg på lukeparkering!

8. Hvis du har et dashbordkamera hjemme, så vil jeg anbefale å ta det med på reisen. Ikke bare får du dokumentert storslått og eksotisk natur gjennom hele turen. Et slikt kamera vil også fungere som et godt sikkerhetsnett hvis du skulle havne i en ulykke.